5 fordele ved energiruder – foruden at du kan spare penge på varmeregningen


Om vinteren undslipper varme fra dit hjem, ud igennem dine vinduer, mens der om sommeren passerer varme igennem dem. Energiruder er specielt designet til at reducere gennemstrømningen af varme igennem dine ruder, så du bedre kan kontrollere varmen indenfor, og så opvarmningen af huset kan ske mere kontrolleret.
Selvom at besparelser på varmeregningen nok er den største fordel ved energiruder, er det langt fra den eneste.

1: Bedre indeklima

Oplever du nogle gange at det trækker i dit hjem, selvom alle vinduer er lukket. Det kan skyldes at dit vindue ikke er forseglet ordentligt, men ikke alle kolde luftstrømme skyldes dårlig isolering af vinduer.
Når luften er kold udenfor, og dit vindue derfor bliver koldt, nedkøles luften omkring vinduet. Denne kølige luft falder mod jorden under den varme luft, og det kan forsage kølige luftstrømme igennem dit hjem.
Energiruder er mindre påvirket af det udendørs klima, og er med til at forhindre at denne proces sker. Du vil få nemmere ved at styre temperaturen i dit hjem, og dermed få et bedre indeklima for dig og din familie.

2: Dine møbler falmer ikke så nemt

Sollys der passere igennem dine vinduer kan over tid gøre skade på ting, ved at få deres farver til at falme.
Gulvtæpper, betræk, maling, og selv gulve og bordplader kan ændre farve hvis de bliver eksponeret for solens stråler i lang tid ad gangen. Energiruder filtrerer sollyset før det rammer dit hjem, og medvirker til at forlænge levetiden af dine møbler, og andre ting i hjemmet.

3: Mindre kondens

I de kolde måneder vil kondens og frost ramme dine ruder. Lidt frost i kanterne af dit vindue, er som sådan ikke skadeligt, men overdreven kondens og fugt er en medvirkende faktor til at skimmel og mug kan brede sig omkring dine vinduer.
Glasset der bliver brugt i energiruder ikke mister varme som almindeligt glas, vil det drastisk nedsætte mængden af kondens på dine ruder.

4: Bedre og mere naturligt lys

Jo større vinduer du har i hjemmet, jo mere varme vil undslippe igennem dem. Eksempelvis vil en udestue oftest have store vinduer, og her kan det være en fordel at bruge energiruder, da du meget bedre kan holde på varmen i sådanne rum.
Store vinduer er eftertragtede da de giver et bedre og mere naturligt lys i hjemmet, og med energiruder slipper du altså for de ulemper almindeligt glas medfører.

5: Dit hjem bliver mere appellerende for andre

Endnu en fordel ved at bruge energiruder, er at de giver dit hus en større tiltrækningskraft.
Hvis du nogensinde overvejer at sælge dit hus, vil købere altid være villige til at betale mere for hustande med energiruder. Langsomt men sikkert bliver flere og flere ruder udskiftet til energiruder, og det er ingen tvivl om at det i fremtiden bliver mere og mere udbredt.
Det er noget købere har med i overvejelserne når de køber hus. Derfor kan en investering i energiruder vise sig at være en klar fordel, når du en dag skal sælge huset videre.

Leder du/I efter en tømrer Amager?

Københavns Tømrer
Kompagnistræde 33
1208 København K
tlf 70 87 10 87

VN:F [1.9.11_1134]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Be Sociable, Share!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *