visdomstænder

Visdomstænder – Hvorfor skal de være så besværlige?

Ømhed opstår som regel når visdomstænderne er ved at bryde igennem tandkødet. Visdomstænderne er typisk de tænder, som bryder ud sidst og er oftest også dem, som volder flest problemer. De fleste mennesker har 4 visdomstænder, som ligger aller bagerst i munden. De fleste personer får deres visdomstænder i alderen 17-24. Dette er dog blot en tommelfingerregel, da nogle personer vil få visdomstænder langt tidligere og nogle langt senere.

 

Årsagen til, at der så ofte opstår problemer med visdomstænderne er netop fordi, de er de tænder som sidst bryder ud. Fordi de er de tænder som sidst bryder ud, er det ikke altid at der er plads til dem. Og netop derfor, kan der opstå problemer. Heldigvis går det også godt ret tit, når ens visdomstænder er ved at vokse ud. Man kommer nok ikke helt til at undgå ømhed og lette smerter, men disse ophører som regel når tanden er vokset helt ud.

 

Oplever man ømhed i længere tid, kan det være fordi der simpelthen er for lidt plads til tanden. Dette betyder, at tænderne skubber på hinanden og dette chikanerer munden og de omkringliggende tænder.

 

Symptomer på komplikationer med visdomstænder

 

Har man problemer med visdomstanden når den er vokset ud, eller gemmer den sig fortsat i tandkødet, vil der ofte opstå følgende symptomer:

Tandkødet omkring tanden kan hæve op og blive ømt.

Du kan også få en væmmelig smag i munden.

Problemer med at tygge eller bide. Dette besværliggør spisning af mad særdeles meget.

Ørepine kan faktisk også være et af symptomerne på, at du har problemer med visdomstænderne.

 

Disse symptomer kan komme og gå i op til flere uger og måneder. Det er dog vigtigt, at være opmærksomhed på sit helbred, da der kan udvikle sig infektioner, hvis der ikke bliver gjort noget ved problemområdet i længere tid. Infektionen kan opstå, hvis tandkødet omkring tanden ikke kan rengøres tilstrækkeligt. Dette er ikke altså som resultat af mangelfuld tandbørstning, men kan også være fordi tandkødet lægger sig oven på hinanden som et resultat af den udbrudte visdomstand. Da vil fjernelse af betændelsen blive besværliggjort og der kan altså opstå en betændelsestilstand i munden.

 

Dette kan du gøre, for at opretholde en sund mund

 

Sørg derfor for, at have en konsekvent god tandrutine som består af:

Brug af tandtråd

Tandbørstning

Mundskyl

 

Gør gerne dette 2 eller flere gange om dagen. Så gør du i hvert fald DIT til at vedligeholde en sund og frisk mund.

 

Dog er det vigtigt, at du kontakter din tandlæge hvis du oplever problemer med én eller flere visdomstænder i en længere tidsperiode.

Er du på udkig efter rodbehandling også?

City Clinic
Dag Hammarskjolds Allé 19
2100 København Ø
tlf: 70 88 08 66

VN:F [1.9.11_1134]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Be Sociable, Share!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *