implantater

Tandimplantater: Hvad du bør vide om dem 
Tandimplantater er typisk lavet af titanium, og deres funktion er, at de skal erstatte en manglende tand. Hvis du lige pludselig får slået en tand ud, er der forskellige muligheder, du kan gøre brug af, men denne vil være den mest naturlige. Det er en permanent løsning, der faktisk er så god, at det ikke umiddelbart vil være muligt at se, at der tidligere har mangler en tand. Så hvis du går og er i tvivl, er implantater helt bestemt en mulighed, som du skal overveje. Skruen sættes fast i kæben, hvorefter der sættes en krone på, som skal agere som tand. Det kræver noget tid, hvor tandkødet får lov at sidde og hele, da det er et større indgreb at få en skrue ind i kæben. Knoglen skal have tid til at hele korrekt, hvis det hele skal være problemfrit. Det kan godt tage et par måneder inden, at kæbe og tandkød er parat til at få placeret kronen på sig, men det er noget, som man ikke må haste. Knoglen skal være tilstrækkelig stærk til, at den kan klare den prostetiske tand.

Konsultationen er vigtig inden, at forløbet starter. Du skal selvfølgelig have talt med din tandlæge og set, om du overhovedet er i stand til at få et implantat. Der skal være tilstrækkelig knogle for, at det kan understøtte den skrue, der vil blive sat ind. Er der ikke tilstrækkelig knogle, vil du have mulighed for at få en knogletransplantation. Det er dog også muligt, at der er visse medicinske betingelser, der gør, at det ikke er en mulighed at få det udført.

Hvad er fordeleene ved at få det her lavet? Hvorfor skal du vælge den behandling, der er noget dyrere end alle de andre muligheder? Proteser og broer er ikke permanente som implantater er. En bro er også en permanent løsning, men den afhænger dog stadig af de omkringliggende tænders støtte for at fungere. Med tiden vil det have et naturligt slid på de omkringliggende tænder, at de afhænger af deres støtte. Dette slid vil der ikke være med et implantat, da det er fuldstændig uafhængigt.

Når det kommer til det æstetiske, vil et tandimplantat se ud som og føles præcis lige som alle dine andre tænder. Kronen laves naturligvis, så den matcher dine nuværende tænder, hvilket vil gøre, at den ligner alle de andre.

Tandlægerne Kold
Bryggergade 10
7400 Herning
Telefon nummer: 97 12 03 99

VN:F [1.9.11_1134]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Be Sociable, Share!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *