7 typiske tandproblemer

7 typiske problemer med tænderne
Problemer med tænderne er sjældent sjovt, men heldigvis kan de fleste af dem kureres relativt nemt. Børster du tænder to gange om dagen, benytter tandtråd, spiser sundt og besøger tandlægen regelmæssigt er du allerede godt på vej til en sund mund – hvis du altså ikke allerede har en. Ved at få indblik i de 10 mest almindelige problemer med ens tænder, kan du selv opdage problemerne i tide og derved forsøge, at tage præventiv handling.

Dårlig ånde
Hvis du lider af dårlige ånde, er du bestemt ikke den eneste. Dårlig ånde er for mange rigtig pinligt og kan påvirke én i social sammenhænge. Dårlig ånde kan forårsages af problemer såsom tør mund, bakterier på tungen, tandkødsbetændelse og huller i tænderne. Lider du af nogle af disse problemer, vil mundskyl altså ikke kurere problemet, men blot hjælpe med din dårlige ånde i et kort stykke tid. Lider du derfor at kronisk dårlig ånde, bør du tage kontakt til din tandlæge.

Huller i tænderne
Huller i tænderne er en af de mest almindelige typer tandproblemer de fleste mennesker støder på i løbet af deres liv. Huller i tænderne opstår, når plak (som kommer fra de bakterier vi har i munden) får lov til at sidde for længe på tænderne. Den bedste måde, at undgå plak på, er ved at børste tænder morgen og aften og bruge tandtråd.

Tandkødsbetændelse
Tandkødsbetændelse er endnu en almindelig form for tandsygdom. Tandkødsbetændelse kan udvikle sig i en sådan grad, at det kan medføre tab af tænder. Det er vigtigt, at der gribes ind overfor tandkødsbetændelse hurtigst muligt, da det i dets begyndende fase er nemt at kurere.

Mundsår
Der findes mange forskellige type mundsår og de kan være særdeles svære at få behandlet. De fleste mundsår forsvinder heldigvis inden for 2 uger, men har man haft sit sår i længere tid end det, bør man kontakte sin tandlæge eller læge.

Følsomme tænder
Følsomme tænder er noget, rigtig mange mennesker går rundt med. Det kommer til udtryk, hvis man eksempelvis spiser noget surt, sødt, koldt eller varmt. Der er sågar nogen personer, som får ondt når de børster deres tænder eller bruger tandtråd. Følsomme tænder kan heldigvis kureres, så tag en snak med din tandlæge hvis der er noget du har problemer med.

Tandpine
Tandpine kan opstå ud af den blå luft. Selvom man passer på sine tænder til daglig, kan det være at man pludselig bliver ramt af tandpine. Mange tandlæger tilbyder heldigvis akut behandling, så sørg for at tag kontakt til din tandlæge med det samme, hvis du har smerter lige nu.

Et utiltrækkende smil
Selvom et utiltrækkende smil ikke er en tandsygdom, kan det sagtens være et problem for den enkelte. Et utiltrækkende smil kan påvirke den enkeltes humør og selvværd. I dag er der heldigvis rig mulighed for at få gjort noget ved sit smil – blandt andet tandretning, tandblegning eller udfyldning af store mellemrum mellem tænderne. Find dig en tandlæge København.

Peter Tillge
Tandlægerne ved Runddelen
Nørrebrogade 148
2200 København N
Telefon: 35 83 00 33

VN:F [1.9.11_1134]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Be Sociable, Share!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *