tandlæge Nørresundby

Disse drikkevarer vil være med til at slide særligt hårdt på dine tænder.

Her får du en lille artikel, hvor jeg vil gennemgå forskellige typer af drikkevarer, der vil betyde, at dine tænder bliver slidt særligt hårdt. God tandpleje er en ting, der vil påvirke din generelle sundhed, og det, du måske ikke er særlig opmærksom på er, at dine tænder vil blive meget påvirket af dit indtag af diverse drikkevarer, og nogle af disse vil slide meget hårdt på emaljen på tænderne samt give dig huller i tænderne.

Den første og største synder er sodavand. Soda vil være med til at skade dine tænder på grund af det høje indhold af syre og sukker. Det kan være, du tror det er okay, hvis du bare drikker light sodavand, men det ændrer ikke på, at pH-værdien vil stadig være meget syrlig på trods af, at sukkerindholdet heri er markant lavere end i normal sodavand. Hvis du kigger på indholdet i det, du drikker, vil du se, at der kan være helt op til tretten teskeer sukker i en dåse. Det lyder ikke særlig lækkert, hvis du tog den mængde egentligt sukker og skulle spise dig igennem det. Det lyder ikke som noget, du umiddelbart har lyst til, kan jeg næsten gætte mig til. Og på trods af, at dette ikke lyder særlig fristende, er der visse mennesker, der render rundt og hælder flere sodavand ned hver evig eneste dag. Forestil dig en gang hvor meget sukker, det kan ende med at løbe op i. Når du næste gang får lyst til at drikke en sodavand, kan det være en god ide at tjekke oversigten over, hvad den indeholder. Du vil blive overrasket over, hvor meget sukker du kan få hældt indenbors på en dag.

Energidrikke er en anden synder. Det kan være svært at gå rundt en hel dag, og så kan en energidrik lyde fristende. Det er blevet mere og mere populært at køre dem ned, da de kan være med til at få dig til at føle dig frisk. Mange af disse vil, ligesom sodavand, være fyldt med en masse sukker, og de vil også være meget syrlige. Et overforbrug af energidrikke kan også gå hen og være en meget usund ting.

Sportsdrikke, andre syreholdige drikkevarer, kaffe, te og alkoholiske drikkevarer er også alle nogle, hvor du skal være opmærksom på dit indtag af disse for at tage vare på dine tænder. Kaffe og te vil være drikkevarer, der sætter pletter på dine tænder og derved vil gøre dem mindre fine og hvide end de potentielt kunne være. Hvis du har brug for mere information, kan du tage forbi din tandlæge i Nørresundby.

Tandlægerne Nørregade 19
Nørregade 19
9000 Aalborg
Tlf. 98 12 19 72

VN:F [1.9.11_1134]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Be Sociable, Share!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *