Hvorfor er sukker dårligt for dine tænder?

Man hører det oftest fra sine forældre mens man vokser op, når man så er voksen skal man høre det fra ens tandlæge. På nettet boomer det med artiker som fortæller hvordan du skal undgå sukker for at få flottere og sundere tænder. Men hvad er det egentligt med sukker? hvorfor er det så dårligt for vores tænder? Sukker er en stor del af en masse menneskers kost. Lige fra brød og morgenmadsprodukter til sodavand indeholder sukker. Stort alt der indtages i dag, sødt eller surt, har en form for sukker i sig. Men det der gør sukker til dine tænders værste mareridt, er de bakterier i munden som får mere energi ved sukker, hvilket resulterer i at bakterierne afgiver en syre der er skadelig for dine tænder.

Spiser og drikker du for meget sukker? Så kan dine tænder være i fare.

Hvis man skærer ned på sit sukkerforbrug, vil man ligeledes give sine tænder en længere levetid. Det kan til tider være svært at modstå fristelser og spise lidt slik eller drikke en sodavand, så længe man husker at børste sine tænder hurtigst muligt bagefter. Dette er vigtigt, da processen der skaber huller i dine tænder sker lige efter indtaget. Jo længere tid du lader det klæbrige sukker have kontakt med dine tænder, udsætter du dem for stor fare og bakterierne vil fryde sig og producere en masse syre, der nedbryder dine tænder.

Det er vigtigt at man husker, at der findes flere sukkerarter og de forskellige arter alle har en forskellig virkning på din sundhed og dine tænder. De gode sukkerarter, er dem der findes naturligt i fødevarer. Det kan være grøntsager eller frisk frugt. I denne form for sukker findes der vigtige næringsstoffer, som ens krop har brug for. Der hvor advarselsskiltene skal blinke for en, er ved sukker fra sodavand, slik og generelt produkter der er blevet forarbejdede.

Det er vigtigt at forstå at sukker ikke nødvendig er dårligt for én, da det er energi for kroppen og kroppen trives bedre med en kost som sukker er en del af. Stoffet Saccharider findes i sukker og har en vigtig rolle i bekæmpelsen af visse sygdomme. Ifølge forskere burde ens dagilge forbrug af sukker ikke overstige 8 teskefulde eller hvad der svarer til 32 gram om dagen. Dette er beregnet ud fra en kost på 2000 kalorier per dag. Det kan umiddelbart lyde af meget, men man kan nemt komme til at overgå denne grænse, ved at drikke en sodavand. Husk altid at lægge mærke til en sodavands sukkerindhold, som altid står på flasken.

Har du spist for meget sukker og er der herved opstået caries? Eller har du smerter i tænderne? Så kan jeg anbefale dig, at få en tid hos Citydent.dk (hvis du altså bor i København – ellers må du selv rundt og lede efter en)

VN:F [1.9.11_1134]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Be Sociable, Share!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *