Tips, der vil gøre dig mere sund

Her får du nogle hurtige tips, som du kan tage med dig på vejen og derved vil du leve et sundere og mindre problemfyldt liv. Det er fundamentale ting, som du formentlig ikke tænker over i din hverdag.

Du er selvfølgelig vokset op i en vis tilværelse, og denne vil ofte i meget høj grad afgøre hvilken livsstil, du får dig senere i livet. Det vil også påvirke dine vaner, og der er desværre visse ting, som mange mennesker fuldstændig overser. Det kan også være, når du læser det, at du tænker: “Det er da åbenlyst,” men det er ikke alle, der gør det.

Det første tip, jeg vil tale om er at sørge for at gøre mere ved dine tænder end bare at børste dem. Det er ikke nok, at du kun børster tænderne, og mange tror fejlagtigt, de kun skal til tandlægen, hvis der er noget, der gør ondt. Mange mennesker har tre år i mellem, at de tager til tandlægen. Du kan formentlig godt forestille dig, at det er nogle andre ting der er brug for at blive udført, når der går så lang tid i mellem besøgene. Disse vil også være meget dyrere indgreb, der let kommer op at koste mere, end det havde kostet dig, hvis du gik derned med jævne mellemrum, som du burde gøre det.

Det er heller ikke mange mennesker, der gør brug af tandtråd, og dette betyder, at dine tænder faktisk aldrig bliver ordenligt rengjort. Der er ofte noget, der kan finde på at sætte sig i klemme mellem tænderne, som en normal tandbørste ikke vil få taget, og det er her, at det er vigtigt med tandtråden. Brug af tandtråd vil også betyde, at du minimerer risikoen for rigtig mange sygdomme, der ellers kunne have gået hen og været ubehagelige. Mundskyl er også ofte sprunget over, selvom det vil være med til at forhindre hulrum og opbyggelsen af plak.

Det andet tip, jeg vil nævne for jer er, at du skal huske at drikke nok vand. Mange mennesker drikker mindre end fire kopper vand om dagen. Ofte drikker mennesker også andre ting end vand, og visse af disse vil være med til at dehydrere end egentlig at hydrere kroppen. Det er selvfølgelig svært at sige, hvor meget vand du skal drikke, da det også afhænger af din livsstil, men det kan ikke skade, hvis du begynder at drikke mere vand.

Det sidste tip, jeg vil komme med er, at mange mennesker ikke bruger solcreme. Hvis du lægger dig ud i solen i et par timer, er det vigtigt at tage solcreme på. Solcreme er ikke kun, hvis du skal ud på stranden.

Tandlægerne Ivident I/S
Banegårdspladsen 4, 3
8000 Aarhus C
Telefon: 86 12 22 21

VN:F [1.9.11_1134]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Be Sociable, Share!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *