Videnskaben bag et smil

Vi har spurgt den gode tandlæge i Holbæk om videnskabet bag et godt smil.

Når vi er glade, så smiler eller ler vi. Den følelse kender alle forhåbentlig til. Men kan man vende processen om? Kan vi være kede af det, aktivt smile selv – og så blive glade? Hvis man skal tro nyere forskning, så er svaret faktisk ja. Studiet påviser både, at man bliver gladere og faktisk kan mindske sin stress betydeligt blot ved at smile.

Det er egentlig rimelig simpelt. Din hjerne er opmærksom på hvad resten af kroppen gør og laver. Alt imens det ikke er så nemt at styre følelser, så kan vi meget bedre kontrollere vores muskler. Derfor kan man få en følelse skabt af en muskelhandling, som fx. et smil.

eggers+vester+1

Der er ikke mange der ved det, men dét at smile mindsker faktisk aktivt mængden af stress hormoner, som fx cortisol og adrenalin. På samme tid hjælper det faktisk kroppen og hjernen med at frigive endorphiner, og du kan endda også opleve formidsket blodtryk, blot ved hjælp af et smil.

De fleste mennesker har, når alt kommer til alt, let til smil. Men nogle er også bange, ja næsten angste for at smile. Man fristes til at spørge hvorfor. Svaret skal findes i, at nogle mennesker lider af tandsygdomme  i en sådan grad, at de ikke føler sig trygge ved at smile. Det er der jo heldigvis råd for.

Du har nok allerede gættet det, men i første omgang handler det om at gå til tandlægen. Tandlægen kan kortlægge et behandlingsforløb for dig. Det kan både være tale om et kort, og et længere forløb med behandling. Uanset hvad, så er det al tid og penge værd.

Efter tandlægebesøget, så er det egentlig bare at komme  igang med den gode tandbørstning. Du skal være indstillet på, at sunde tænder og et godt smil ikke kommer ud af den blå luft, og kan kræve hårdt arbejde. Du skal være grundig i din tandbørstning, og børste mindst 2 gange om dagen i to til tre minutter. Derfra skal du huske at bruge tandtråd, grundigt. Det er en absolut nødvendighed, hvis du gerne vil have sunde tænder, at du kan få bugt med eventuelle madrester mellem tænderne.  Derfra kan du med fordel benytte dig af mundskyld. Meget gerne med flour. Dette sikrer dig, at du kommer eventuelle mundbakterier og skadelige syrer til livs.

Over en længere periode, vil du opleve at du får en bedre mundhygiejne – og så kan det jo være, at du godt tør smile igen?

 

Tandlægerne Eggers & Vester
Smedelundsgade 39
4300 Holbæk
Tlf: 59 43 43 11

VN:F [1.9.11_1134]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Be Sociable, Share!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *