tandlægeskræk og hvad du bør vide om det

Din tandlæge med speciel fokus på tandlægeskræk i Køge og Solrød

Kender du følelsen af skræk, der melder sig, når indkaldelsen fra tandlægen kommer? Føler du ubehag ved tanken om tandlægens arbejde og instrumenter? Eller er det så længe siden, du har været til tandlæge, at du ikke længere bliver indkaldt? Så lider du muligvis af tandlægeskræk eller det, der medicinsk kaldes odontofobi. Hvis du gør, skal du ikke fortvivle. For det første er du ikke alene og for det andet er der noget at gøre ved din lidelse.

Hvis det er længe siden du har været til tandlæge på grund af tandlægeskræk, er det først og fremmest en god ide at snakke med nogen om det. Du kan starte med en tandlæge, der enten vil kunne hjælp eller vil kunne henvise dig til en, der kan. Du kan for eksempel kontakte en af tandlægerne på Solrød Tandklinik. Vi har mange års erfaring i at hjælpe patienter med tandlægeskræk, så du er velkommen til at tage kontakt før en behandling.

Der er også visse forholdsregler du selv kan tage, inden du tager til tandlæge, hvis du er nervøs. Først og fremmest skal du huske, at hverken dine tandproblemer eller din nervøsitet er unik. Mange andre har det på samme måde som dig, og din tandlæge vil med al sandsynlighed kunne forstå dig. Hvis ikke kan du prøve en anden tandlæge, som du er mere tryg ved. Derudover kan du forberede dig hjemmefra, inden du skal til tandlæge. Du kan for eksempel indøve afspændingsøvelser, som du kan bruge under behandlingen. Du kan også prøve om musik kan hjælpe. For nogen mennesker kan en særlig sang eller en kunstner få dem til at slappe af, og hvis det virker for dig, kan du medbringe en musikafspiller eller din telefon med høretelefoner og din yndlingsmusik.

Det er også en god ide at møde frisk og veludhvilet op til tandlægebesøget. Hvis det er muligt kan du bede om en tid om morgenen eller formiddagen. På den måde undgår du at bruge en hel dag på at gå og være nervøs. Du kan bede et familiemedlem eller en ven om at følge dig til tandlægen, hvis du tror, det kan hjælpe på din nervøsitet.

Husk altid at spørge tandlægen, hvad hun har tænkt sig at lave. Information og viden er godt mod tandlægeskræk og for nogen kan det endda hjælpe at få et håndspejl, så de kan følge med i behandlingen. Din tandlæge kan altid informere dig om forskellige muligheder for at gøre din tandbehandlingen så smertefri som muligt, så du skal bare spørge.

 

Tandlæge Køge
Bjerggade 7
4600 Køge
Telefon: 56 65 14 04

VN:F [1.9.11_1134]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Be Sociable, Share!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *