Din barns tandlægeskræk bliver taget alvorligt

Tandlægeskræk hos børn er desværre en stigende tendens. I følgende indlæg har vi samlet 3 gode råd, der kan hjælpe dit barn af med tandlægeskræk. Husk på, at der i Randers findes en tandlæge, der behandler dit barns tandlægeskræk med omhu. 

 

Alle ved jo, at det er nødvendigt at dit barn får besøgt tandlægen regelmæssigt. Det er af yderste vigtighed, at der bliver gjort en solid  indsats  ud af dit barns tandpleje og mundhygiejne i en tidlig alder. Tandlægen har muligheden for at identificere eventuelle problemer tidligt, og kan derfor udbedre eventuelle tandfejl meget effektivt. Som regel er børn heller ikke angst for at gå til tandlægen. MEN, når dit barn bliver teenager, så kan snakken godt blive en ganske anden. Det kan gå hen at blive en ret skræmmende oplevelse. Lad os alle være ærlige over for hinanden: det er aldrig sjovt at blive prikket i munden med forskellige metalliske aggregater. Det er sådan set lige meget hvor gammel du er.

7013906-foto---tandlgeskrk

Derfor er det utrolig vigtigt, at DU som forælder tænker over hvordan du på bedst mulig vis kan forberede dit barn på fremtidige tandlægebesøg. På den måde undgår dit barn tandlægeskræk, og vil på længere sigt kunne opretholde en nogenlunde konstant, sund mundhygiejne.

Vi har samlet 3 gode råd sammen, som kan hjælpe dit teenage-barn sikkert og frygtløst hen i tandlægestolen,.

 

  • Begynd tidligt med regelmæssige tandlægebesøg. Desto tidligere du tager dit barn til tandlægen, desto bedre. Det er ikke kun godt for dit barns tandpleje og mundhygiejne, men det vænner også barnet til besøgene hos tandlægen. Barnet lærer hurtigt hvad besøgene går ud på, og der vil derfor over tid ikke komme nogle ubehagelige overraskelser. Akademiet for børnelæger og børnetandlæger i USA anbefaler, at man sender sit barn til tandlægen allerede når barnet er fyldt 1 år. Alternativt, anbefaler de at man skal komme til tandlægen med sit barn, når den første tand har fundet vej i munden.
  • Tal afslappet om tandlægebesøg. For helt små børn, kan man eventuelt finde litteratur der fortæller om tandlægebesøg. Du kan som forælder eventuelt læse disse højt for barnet, der som en naturlig selvfølge vil have forstået konceptet omkring tandlægebesøg i en tidlig alder. Alternativt kan man også lege tandlæge med sit barn.
  • Lad dit barn vænne sig til tandlægebesøg. Uanset hvor prøver at forberede sine børn på tandlægebesøg, og at det ikke nødvendigvis gør ondt, så kan man ikke undgå at nogle børn absolut ikke bryder sig om det første tandlægebesøg. Det er en helt naturlig ting at reagere frustreret på uvante handlinger. Derfor er  både familietandlæger og børnetandlæger udmærket klar over, at ikke alle børn er lige afslappede. Nogle tandlæger tillader, at du som forælder gerne må være i klinikken mens dit barn bliver behandlet, men det er ikke alle der tillader dette. Det er vigtigt at du accepterer eventuelle vilkår for ikke at stresse dit barn unødigt. Du skal dog være opmærksom på, at nogle børn har større tendens til at gråd og frustration når der er en forælder  i samme rum som dem.

Tandlæge Lisbeth Lundsgaard Asmussen
Ved Volden 2
8900 Randers C

VN:F [1.9.11_1134]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Be Sociable, Share!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *